Lema Pastoral curs 2023-2024

Lema Pastoral curs 2023-2024

dimecres, 11 de desembre del 2019

Nadal per a tots

Escolteu amb atenció la següent història:

"Hi havia una vegada una parella jove que era molt feliç. La veritat és que es conformaven amb poca cosa, però no els hi faltava res. Vivien al seu pisset que, mica en mica, havien anat decorant, amb molt bon gust, amb petits objectes que havien anat comprant a cada lloc on havien fet algun viatge. Sortien a sopar, anaven al teatre, viatjaven, ... 
Un dia va néixer el Marc, el seu primer fill. Malgrat va ser difícil acostumar-se a aquella nova vida, es tenien l'un a l'altre i van saber gaudir de tots aquells moments que el seu petit els hi oferia dia rere dia. Dos anys després van tenir l'Anna. La vida els hi era del tot favorable. 
Un dia va arribar una gran crisi que va fer que la Maria primer, i el Pau dos mesos després, es quedessin sense feina. En un primer moment van poder anar fent amb els diners que havien aconseguit estalviar, però aquests no van durar gaire. Van haver de demanar ajuda a familiars perquè sovint es trobaven que no tenien res per donar de menjar als seus fills. Si hi havia alguna cosa que els hi tocava profundament l'ànima, era haver de sentir de boca dels seus propis fills que tenien gana i saber que no tenien res per donar-los de menjar. 
Aquell any, poc abans de Nadal, algú els hi va dir que a l'escola dels seus fills recollien aliments per portar després a Càritas, i que un cop allà, els distribuïen entre totes les famílies que ho necessitaven. Així doncs, tots dos, amb els seus fills, van anar a Càritas a demanar alguna cosa per poder menjar aquells dies. 
La sorpresa va ser quan en arribar, els hi van dir que aquell any no els hi podien oferir res, perquè el banc d'aliments era buit. Pràcticament ja s'havia esgotat tot el que havien recollit, i és que, aquell any, no havien recollit ni una quarta part del que havien recollit els anys anteriors.
Entristits i preocupats, van marxar cap a casa amb la por de tornar a sentir una vegada més: "Papa, mama, tenim gana". Què els hi podrien donar aquesta vegada?"

Penseu: 

Si aquest Pau i aquesta Maria fóssiu vosaltres, que pensaríeu al veure aquesta caixa buida?




Vosaltres podeu fer que molta gent aquest Nadal tingui alguna cosa per menjar. Com a la història, tot ens pot anar bé però, de cop i volta, podem perdre-ho tot. Si et fes falta, t'agradaria trobar-te la caixa buida?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada