Ahir començava l'Advent, el temps de preparació per a rebre Jesús a les nostres vides aquest Nadal.
Les properes quatre setmanes trobarem cada dilluns al Bon Dia un fragment de l'Evangeli del diumenge anterior, que ens ajudarà a preparar-nos millor per celebrar aquestes festes de Nadal.
"Tal com van ser els dies de Noè, així serà la vinguda del Fill de l'home. Els dies abans del diluvi anaven menjant i bevent fins al dia mateix que Noè va entrar a l'arca; no es van adonar de res fins que va venir el diluvi i se'ls endugué tots. Així serà igualment la vinguda del Fill de l'home. Vetlleu, doncs, perquè no sabeu quin dia vindrà el vostre Senyor. Estigueu a punt també vosaltres, perquè el Fill de l'home vindrà a l'hora menys pensada."
Estiguem alerta! No deixem que les "llums de Nadal" (centres comercials, televisió, el Mundial de futbol...) ens enlluernin i no siguem capaços de veure el realment important d'aquestes festes: Jesús ve a nosaltres!
Avui, a les 12h, tots esteu convidats a l'acte d'adhesió al Pacte Educatiu Global.
A partir d'avui, i fins el 18 de desembre, dia de la festa de l'escola, podreu adherir-vos al Pacte signant al llibre del PEG que hi ha a la recepció (els més petits deixant la seva empremta).
Bon dia elaborat per Berta R, Adrián T, Candela S i Lorena G. de 4t d'ESO
Us animem a que observeu aquests vídeo i parleu-ne, ja que trobem que es un tema el qual encara necessita molta normalització en aquesta societat.
(un cop vist el vídeo)
Un de cada set adolescents pateix una malaltia mental, avui dia si dius que vas al psicòleg et prenen de boig, si faltes per que has tingut una recaiguda, una crisis o altres has de dir que et feia mal el cap o mal estar general per no ser jutjat per la societat en la que vivim.
Una societat la qual segueix tenint el tema de la salut mental com un tema tabú, si aquesta situació no canvia es preveu que per el 2030 la segona causa de baixa laboral o absència sigui la depressió.
La salut mental és igual d’important que la física i quan la societat per fi ho entengui i faci alguna cosa per ajudar a aquells adolescents amb malalties, haurem fet una passa gran.
Normalitzem la salut mental per un futur en el qual ser un malalt mental es tracti com una cosa normal. Penseu així? Que podrien fer els polítics per les noves generacions? I nosaltres, que podríem fer?
Bon dia elaborat per la Martina R i la Lucia E. de 4t d'ESO
Aquesta cançó ens fa reflexionar i saber a qui tenim al costat. Encara que de vegades pensem que tindrem a algú sempre per ajudar-nos, mai sabem si s’aniran del nostre costat tard o d’hora, i hem de cuidar a la gent del nostre voltant si de veritat ens importa.
Aquest vídeo ens explica el gran impacte del plàstic, que ja tots sabem, però, també ens mostra que si el plàstic que tirem a la brossa no s'arriba a reciclar aquest moviment no serveix per res, ja que si es crema, per exemple, és encara pitjor. Tant per el nostre planeta com per la nostra salut.
Teniu alguna idea de com la humanitat podria enfrontar-se a aquest problema, al qual els polítics i els gran noms, no fan cas?
Ahir celebràvem la sisena Jornada Mundial dels Pobres.
Convocada pel papa Francesc, aquesta jornada es presenta amb la intenció i el desig d’ajudar-nos a reflexionar sobre el nostre estil de vida, sobre el tipus de decisions i gestos que anem realitzant a la nostra vida quotidiana, i en com afecta i influeix en les vides de les nostres germanes i germans més pobres, i en la nostra relació amb ells.
De quina manera penseu que podem millorar la nostra relació amb els més pobres? Entre tots, pensem un parell d'accions viables i mirem de posar-les en marxa aquesta setmana.
Bon dia elaborat per la Berta, Adri, Candela i Lorena de 4t d'ESO.
Avui us animem a observar aquest vídeo que ens mostra una realitat que afecta a moltes persones.
(Després de veure el vídeo)
Es calcula que hi ha al voltant 46,8 milions de persones en el món que pateixen d'alzheimer.
46,8 milions de persones que, poc a poc, es van oblidant de tot: dels seus familiars, del seu nom, de qui són, del que van ser, ... Avui en dia la medicina, tal com la coneixem, fa el que pot però i tu, fas el que pots? Ajudes a aquelles persones del teu voltant amb aquesta malaltia? Sovint, per molt dur que sigui veure aquella persona que estimes marxar lentament, parlar amb aquesta persona e intentar que recordi és el millor que pots fer per ella. I, encara que no sigui proper, si pots ajudar a algú, tingui o no alguna malalta, ja sigui l'alzheimer o un altre, ajudem als altres, als que més ho necessiten.
En aquest vídeo trobem una explicació del que molta gent pensa que falla en el actual sistema educatiu, i també de la toxicitat que aquest pot provocar.
I vosaltres, quins canvis proposaríeu en el sistema educatiu?
Bon dia elaborat per: Alina D. Anna G., Oscar C., Pol S. de 4t ESO A
Moltes persones, i més els adolescents, pateixen falta d'autoestima. Mireu aquest vídeo que parla sobre els pilars per a tenir una bona autoestima.
Un cop vist el vídeo, penseu en aquesta pregunta: Creieu que teniu autoestima? En el cas que vulgueu, comenteu les vostres respostes i feu un petit debat.
És possible aconseguir convertir el món en un lloc millor amb petites accions diàries. Quan som generosos i bons amb les persones rebem d’ells agraïment i felicitat.
Us animeu a ser generosos i altruistes amb els altres? Com ho podeu fer?
Somniar despert i proposar-se metes és molt important per anar construint el vostre futur. També ajuda a ser més tolerants i a ser més resistents a la frustració.